Wouter Noordkamp mengt zich tussen de grootmeesters

Het rapidtoernooi van Schaakvereniging Voorschoten op Koningsdag is gewonnen door grootmeester Vladimir Epishin (Rusland). Hij deed dat eerder ook in 2014. Hij gaf alleen twee remises af tegen collega-grootmeesters Van den Doel en Sumets, die onderling ook remise speelden. Zo eindigden ze alle drie op 6 uit 7. Epishin had de sterkste tegenstand getroffen en won daarom de titel van rapidkampioen van de Leidse Schaakbond.

De vierde grootmeester, Tarlev uit Oekraïne kwam tekort, hij verloor van Epishin en Van den Doel. Daardoor werd hij gepasseerd door Voorschotenspeler Wouter Noordkamp die alleen tegen twee grootmeesters zijn partij moest opgeven. Door alle andere te winnen eindigde hij ongedeeld met 5 uit 7 als vierde, een sterke prestatie omdat hij op rating slechts 20ste was.  

In de lagere groepen waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd met spannende ontknopingen tot gevolg. In de hoogste groep bleven Leidenaar Rick Derksen en Hagenaar Van den Bos Voorschotenspeler Lindeboom een halfje voor (5,5 uit 7). In de laagste groep met diverse jeugdspelers viel het 8-jarige Chinese supertalent Yichen Han op door alle 7 partijen gemakkelijk te winnen. De Voorschotense jongeren Cato de Zoeten en Matthijs van Borren deelden met 4,5 de 2e plaats.

Voor de 60 schakers was het in de gezellige Alettahof een geslaagde Koningsdag, ook omdat ze van het weer niet veel hebben gemerkt. 

Voor alle uitslagen en ranglijsten: zie de website www.svvoorschoten.nl

Inloggen