Update gevolgen Corona-virus (2)

Nederland ontwaakt langzaam uit de intelligente lockdown. Voorzichtig worden de eerste openbare sportactiviteiten weer mogelijk. Vanaf 29 april bestaat de mogelijkheid  voor de jeugd tot en met 18 jaar om onder voorwaarden (o.a. 1,5m) weer buiten te sporten. De KNSB heeft voor het schaken een protocol opgesteld, zie https://schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/SchakenProtocol.pdf. Dit geeft ook een indruk van opties voor volwassenschaak in de anderhalvemeter-samenleving. Streefdatum voor volwassenen om weer te gaan sporten is gesteld op 1 september. Of externe competities dan ook mogelijk gaan worden is onduidelijk, gezien de mogelijke impact van vervoersbewegingen.

Onze schaaksport biedt de mogelijkheden om digitaal beoefend te worden. De Leidse schaakbond heeft met de volgende clubs afgestemd dat zij hun digitale clubavonden open stellen voor leden van de Leidse schaakbond:

Philidor (maandag): www.chess.com/club/lsc-philidor

Alphen (dinsdag): www.chess.com/club/asc-alphense-schaakclub

LSG (vrijdag): www.chess.com/club/leidsch-schaakgenootschap

Er zijn tal van andere mogelijkheden. Zo speelt Daniel Noteboom op chess.com intern correspondentieschaak met enkele dagen bedenktijd per zet.

Het is nog onduidelijk in welke vorm (fysiek of digitaal) we een ALV gaan houden. We hebben in ieder geval besloten om de aanmeldtermijn voor de externe regionale competitie te verruimen tot begin volgend seizoen, zodat er meer duidelijkheid is. Is de speellocatie open? Is de locatie groot genoeg voor – als dat nodig is - anderhalvemeter-schaak? Is er voldoende belangstelling van leden en daarmee teams om deel te nemen? 

Wij blijven de ontwikkelingen volgen en zullen nieuws hier plaatsen. Blijf gezond!

Inloggen