Leidse Schaakbond

Opgericht 13 oktober 1928

LeiSB 2023 - 2024 competities | Verslag van de competitieleider

Auteur Eric Fraikin -  Competitieleider LeiSB. De regionale competitie is zonder problemen verlopen. Na de publicatie van het rooster zijn er nog enkele wedstrijden naar een andere datum verschoven, dit verliep vlot en wil de wedstrijdleiders bedanken voor het meedenken bij het herplannen van die wedstrijden. Lees meer... over top drie beste scoorders en LeiSB competities 2023 - 2024.


Prijsuitreiking tijdens Algemene Ledenvergadering - 17 sep 2024 - door de competitieleider.

Hoofdklasse: LSG B heeft Voorschoten A nipt afgetroefd. AAS A speelde een opmerkelijke rol door tegen de nummers 1 en 2 drie wedstrijdpunten te scoren. Het onderling resultaat tussen de nummers 1 en 2 heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. De Zwarte Pion A en Philidor B waren duidelijk de zwakste teams in de poule. In het onderlinge duel trok De Zwarte Pion aan het langste eind en redde zo de eer.
Topscoorders: Henk van der Scheer zette een knappe prestatie neer door aan bord 7 in LSG A een 100%-score te behalen; 7 uit 7! R. Könst uit AAS A speelde 7 keer remise en mag zich remise koning van seizoen 2023-2024 noemen.

1e Klasse: Voorschoten B werd hier onbetwist kampioen met een maximale score van 14 wedstrijdpunten. AAS B was het beste van de rest terwijl ASC A en Bodegraven A nooit echt iets in de melk te brokkelen hadden.
Topscoorders: Richard van Offeren van Voorschoten B behaalde aan, gemiddeld, bord 7.1 een score van 100% (7 uit 7)! Joël van der Werf van Leiderdorp A behaalde aan bord 1 een score van 100% (5 uit 5)!

2e Klasse: Sassenheimse Schaakclub A ging hier redelijk onbedreigd naar de eerste plaatst al haperde de machine in de laatste drie ronde een beetje maar daar hadden ook de andere clubs last van. Zo kon Sassenheim de goede start keurig over de finish brengen en werden zij verdiend kampioen. Daniel Noteboom A en Philidor D trokken aan het kortste eind en mogen het volgend seizoen een klasse lager proberen.
Topscoorders: Y. Veldhuyzen van Vrijpionnen A zette een zeer knappe prestatie neer met een score van 6,5 uit 7 (93%) aan, gemiddeld, bord 1.9.

3e Klasse: Na een misstap in de tweede ronde volgde een perfecte reeks tot en met de zeven ronde van Philidor E. LSG D dolf het onderspit in het onderlinge duel met Philidor E en werd met 1 punt achterstand tweede. Reynaerde B en Daniel Noteboom B konden geen potten breken. Dat kan ook gezegd worden van Leiderdorp B maar dat ontsprong het degradatiespook door 1,5 bordpunt meer te scoren.

Top drie beste individuele scores:
1. Henk van der Scheer zette een knappe prestatie neer door aan bord 7 in LSG A een 100% score te behalen; 7 uit 7! (Hoofdklasse)
2. Richard van Offeren van Voorschoten B behaalde aan (gemiddeld) bord 7.1 een 100% score met een punten totaal van 7 uit 7! (1 e Klasse)
3. Joël van der Werf van Leiderdorp A behaalde aan bord 1 een 100% score met een punten totaal van 5 uit 5! (1 e Klasse)

Vermeldenswaardig is nog de score van Y. Veldhuyzen van Vrijpionnen A met een zeer knappe prestatie met een score van 6,5 uit 7 (93%) aan (gemiddeld) bord 1.9. Normaal gesproken een score om hoge ogen te gooien naar een plekje in de top drie. Maar met dit jaar maar liefst drie 100% scores val je net buiten de boot.

Recreatieklasse A: Voorschoten E kon uiteindelijk geen team op de been brengen waardoor we zowel in de recreatieklasse A als B een poule kenden van 5 teams.
Door de onderlinge wedstrijd van Reynaerde D te winnen verzekerde De Zwarte Pion B zich van de eerste plek.

Recreatieklasse B: Philidor F herstelde zich van de nederlaag in de eerste ronde tegen Utile Dulci B door de laatste drie ronden te winnen. De teams die de plaatsen 1-4 bezetten waren aan elkaar gewaagd, maar de eindsprint van Philidor was juist voldoende voor de eerste plaats.

Bekercompetitie A: De Bekercompetitie is enigszins teleurstellend verlopen. Vijf gespeelde wedstrijden in plaats van zeven. In de eerste ronde moest ASC verstek laten gaan. Als klap op de vuurpijl is Voorschoten A niet opgekomen op de geplande finaledag.

Bekercompetitie B (ratinggrens <= 1800; peildatum is 1-10-start seizoen): Het jeugdteam OEW A heeft er weer een prijs bij! Na een spannende eerste ronde tegen
Voorschoten B werden de wedstrijden in de tweede ronde en in de finale met duidelijke cijfers gewonnen.

Inloggen

Het inloggen is t.b.v.
alle secretarissen van de LeiSB om de verenigingsgegevens bij te werken